مدیریت کسب و کار

سیستم مدیریت کیفیت (QMS) چیست؟

نرم افزار مدیریت کیفیت

سیستم مدیریت کیفیت (QMS) چیست؟

سیستم مدیریت کیفیت (QMS) به عنوان یک سیستم ساختارمند تعریف می‌شود که فرایندها، رویه‌ها و مسئولیت‌ها را به منظور تحویل مداوم محصولات و خدمات با کیفیت بالا که با الزامات قانونی و نیازهای مشتریان مطابقت دارند، مستندسازی می‌کند. هدف سیستم مدیریت کیفیت فراهم کردن چارچوبی است که ارتباطات، همکاری‌ها و یکپارچگی را در سراسر سازمان بهبود ببخشد و هم‌زمان ضایعات را کاهش داده و بهبود مستمر را ترویج دهد.

همان‌طور که از نام آن پیداست، نرم‌افزار QMS یک پلتفرم مدیریت کیفیت است که به شما کمک می‌کند فرایندهای مدیریت کیفیت را در سراسر سازمان خود ساده‌سازی و خودکار کنید. پذیرش ابزارهای QMS می‌تواند به بهبود کیفیت و رعایت الزامات در حالی که هزینه‌های عملیاتی را نیز کاهش می‌دهد، کمک کند. آنها می‌توانند در سراسر یک سازمان یا در بخش‌های خاصی مانند کیفیت، انطباق، توسعه محصول و دیگر بخش‌ها مورد استفاده قرار گیرند.

آموزش انبارداری

اهمیت سیستم مدیریت کیفیت (QMS) چیست؟

اغلب اهمیت سیستم مدیریت کیفیت دست‌کم گرفته می‌شود. بسیاری از شرکت‌ها فکر می‌کنند که QMS فقط برای کسب و کارهای بزرگ است، اما این‌طور نیست. یک سیستم مدیریت کیفیت می‌تواند به هر اندازه‌ای از کسب و کار در هر صنعتی مزایایی داشته باشد.

سیستم مدیریت کیفیت به سازمان‌ها کمک می‌کند بهبود مستمر را پیش ببرند، با مراجع ناظر قانونی مطابقت ایجاد کنند و اطمینان حاصل کنند که کیفیت در هر جنبه‌ای از محصول یا خدمت لحاظ شده است. این‌ها به نوبه خود منجر به افزایش رضایت، وفاداری و تکرار کسب و کار مشتریان می‌شود.

نرم افزار مدیریت کیفیت

مزایای سیستم‌های مدیریت کیفیت

● رعایت استانداردهای کیفیت: یک سیستم مدیریت کیفیت به شما کمک می‌کند از رعایت استانداردها و مقررات کیفیت مربوط به سازمان خود اطمینان حاصل کنید.

● بهبود کیفیت: با ساده‌سازی فرایندهای کیفیت و ترویج بهبود مستمر، یک QMS می‌تواند به بهبود کیفیت کلی محصولات یا خدمات شما کمک کند.

● افزایش رضایت مشتری: وقتی مشتریان از کیفیت محصولات یا خدمات شما راضی باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که به همکاری با شما ادامه دهند.

● بهبود بهره‌وری: یک QMS می‌تواند به حذف ضایعات و ساده‌سازی فرایندهای کیفیت منجر شود که به نوبه خود باعث افزایش بهره‌وری و تولید می‌شود.

● کاهش هزینه‌ها: با بهبود کیفیت و انطباق، یک QMS می‌تواند به کاهش هزینه‌های مرتبط با بازکاری، ضایعات و شکایات مشتریان کمک کند.

● بهبود ارتباطات و همکاری‌ها: یک QMS می‌تواند به بهبود ارتباطات بین بخش‌ها و در سراسر سازمان و همچنین همکاری بین اعضای تیم کمک کند.

انواع مختلف QMS

انواع مختلفی از سیستم‌های مدیریت کیفیت وجود دارد. سیستم مناسب برای سازمان شما بسته به صنعت، الزامات کیفیت و سایر عوامل متفاوت خواهد بود. برخی از انواع رایج الزامات QMS در صنایع مرتبط با علوم زیستی عبارتند از:

● ایزو 9001:2015

● ایزو 13485:2016

● FDA 21 CFR قسمت 820

● ایزو 17025:2017

● ICH Q10

●GxP

● اتحادیه اروپا MDR و اتحادیه اروپا IVD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *